Aankoopcentrale Gestroomd.be wegens succes uitgebreid

17 maart 2023

Bij de aankoopcentrale Gestroomd.be kunnen steden, gemeenten en andere lokale overheden eenvoudig en goedkoop elektrische of CNG-wagens aanschaffen. Wegens groot succes breiden de 10 initiatiefnemende intercommunales, waaronder DDS Streekregisseurs, hun aanbod uit.

Groot succes

Veegwagen aankoopcentale Gestroomd.be

De lokale partners vinden erg vlot hun weg naar Gestroomd.be. Op minder dan een jaar tijd zijn meer dan 100 bestellingen geplaatst bij de verschillende leveranciers.

”Samen met de 10 andere dienstverlenende verenigingen die Gestroomd.be oprichtten, besloten we om voort te bouwen op dit succes. We breiden de aankoopcentrale uit op meerdere sporen, inspelend op de feedback van de lokale partners. Zo zetten we ook in onze 8 gemeenten in op de ‘modal shift’ naar duurzame en vlotte mobiliteit.”

Raf De Wolf, voorzitter DDS Streekregisseurs

Groter aanbod voertuigen

Door het aanbod leveranciers te vergroten, komen er meer mogelijkheden en een verbreding van het aanbod. Enerzijds betekent dit een ruimere keuze aan hybride of elektrische wagens. Anderzijds zullen lokale besturen ook duurzame tweewielers, zoals (elektrische) fietsen, bakfietsen en rolstoelfietsen kunnen aankopen. Elke individuele wagen die vervangen wordt door deelmobiliteit of fietsen betekent minder uitstoot en een niet te onderschatten impact op de luchtkwaliteit.

Brussel

Daarnaast breiden we het toepassingsgebied van onze aankoopcentrale uit naar Brussel. Ook de Brusselse gemeenten zullen kunnen intekenen op een uitgebreid aanbod met interessante kortingen. Bovendien geeft het Gestroomd.be extra afnamemogelijkheden. Win-win.

Voor wie?

De dienstverlening van de aankoopcentrale is hoofdzakelijk gericht op gemeentebesturen, maar ook op politiezones, brandweerzones, gemeentelijk onderwijs, OCMW’s en intercommunales.

De doelstelling is dubbel: gemeenten ontzorgen door de administratieve last weg te nemen en gunstige prijzen krijgen door in grotere volumes aan te kopen. Die vergroening van het voertuigenpark komt de leefbaarheid van steden en gemeenten, de economie en het klimaat ten goede.

Vanaf wanneer?

Het uitgebreide aanbod is beschikbaar via de website gestroomd.be vanaf juni. Meer informatie vind je eveneens via Gestroomd.be.

Logo aankoopcentrale Gestroomd.be