Dienstverlening aan gemeenten

Klimaat en energie

Windmolen Hoogveld

Een duurzame toekomst begint hier

Schone lucht, waterabsorberende groene zones, een rijke biodiversiteit, zelf geproduceerde duurzame energie … daar gaan wij  voor. Zodat wonen, werken en ondernemen in eigen streek voor al onze inwoners en ondernemers onweerstaanbaar aantrekkelijk wordt.

Een groene, leefbare regio vraagt een krachtig energie- en klimaatbeleid. Als gemeente kan je daarom instappen in vernieuwende projecten die bijdragen tot efficiënt gebruik van energie. Of je kan rekenen op onze expertise om je eigen initiatief te versterken.

Gedeelde energie is dubbele energie

Voor dit innovatieve klimaatproject ontvangen we subsidies van de Vlaamse overheid. Het is de bedoeling om de CO2-uitstoot in de regio Dendermonde drastisch te verminderen, door:

  • Ondernemingen hernieuwbare energie uit bv. zonnepanelen met elkaar te laten delen in energiegemeenschappen
  • De productie van hernieuwbare energie te verhogen binnen deze gemeenschappen

De energiegemeenschappen bestaan uit verschillende bedrijven die zelf energie produceren. Of uit lokale besturen met zonnepanelen op meerdere gebouwen. Dankzij een real time monitoringsmodule wordt zowel de geproduceerde als de verbruikte energie per seconde gemeten. Dit maakt efficiënt energie uitwisselen tussen de verschillende bedrijfsgebouwen mogelijk.

Momenteel werken we dit project uit met Wichelen, Lebbeke, Zele en Dendermonde en op de bedrijventerreinen Vantegem in Wetteren en Hoogveld in Dendermonde.

I.s.m. POM Oost-Vlaanderen en Energytics.

Nieuws

Nathan Van Wouwe deskundige mobiliteit DDS

Nathan Van Wouwe

Klimaatcoördinator

e: nathan.vanwouwe@dds-streekregisseurs.be
t: 052 69 18 53