Dienstverlening aan gemeenten

Mobiliteit

Oplader elektrische wagenaankoopcentrale duurzame voertuigen

De groene mobiliteit van morgen begint hier

Als streekregisseurs vinden wij het belangrijk dat iedereen in onze regio aangenaam kan wonen, werken en ondernemen. Niet te onderschatten voorwaarden daarvoor zijn een groene omgeving, schone lucht en ontspannen verplaatsingen. Vlotte bereikbaarheid en groene wagenparken vormen de basis van ons mobiliteitsbeleid.

Als gemeente kan je instappen in enkele toekomstgerichte initiatieven. Maar je kan bij ons ook terecht voor zowel lokale als regionale mobiliteitsstudies en vervoersplanning.

We werken voor alle projecten nauw samen met onze collega’s van landmeetkunde, projectregie, infrastructuurontwerp, ruimtelijke planning, klimaat en energie en wonen.

Share 4 Mobility

Share 4 Mobility is een autodeelplatform met 100% elektrische wagens. We faciliteren dit systeem voor de 8 lokale besturen uit ons werkingsgebied. Zo kan je als gemeente of stad efficiënt deelwagens aanbieden aan je burgers en/of personeelsleden.

Autodelen heeft talloze voordelen, zowel voor burgers als werknemers. Niet alleen financieel en op het vlak van administratie, maar ook voor het milieu en de ruimtelijke ordening. Met schonere lucht, vlottere verplaatsingen, minder parkeerplaatsen en meer ruimte voor groene zones tot gevolg.

 

Aankoopcentrale duurzame voertuigen

Een groener wagenpark is een actiepunt in de klimaatplannen van veel lokale overheden. Via het platform gestroomd.be kan je dit doel makkelijker en goedkoper realiseren.

Als gemeente, stad, OCMW, brandweerzone, politiezone of onderwijsinstelling kan je kiezen uit een ruim aanbod van voertuigen. Ze rijden allemaal elektrisch of op CNG. Opties zoals zwaailichten of kranen in een laadbak zijn mogelijk op maat. Indien gewenst krijg je advies van een gespecialiseerde medewerker. Onze handleiding overtuigt je van de vele voordelen van de aankoopcentrale.

Ook duurzame tweewielers bestellen, zoals (elektrische) fietsen, bakfietsen of rolstoelfietsen, is mogelijk.

I.s.m. met Veneco, Interwaas, Leiedal, Haviland, Igean, IOK, Solva, Interleuven, WVI en Igemo.

 

Aankoopcentrale Hoppinpunten

Hoppinpunten zijn de overstappunten binnen het nieuwe Vlaamse mobiliteitssysteem. Op zo’n punt kan je makkelijk overstappen van het ene op het andere vervoermiddel, bijvoorbeeld van deelstep op bus of van fiets naar deelauto.

Bij de aankoopcentrale kan je als gemeente het straatmeubilair voor deze Hoppinpunten aankopen: toegankelijke bushaltes, fietsbergingen, herstelpalen voor fietsen, banken, vuilnisbakken, enzovoort. Je vindt de aankoopcentrale hier.

I.s.m. Veneco, Solva, Interwaas, Igemo en provincie Oost-Vlaanderen.

 

Groepsaankoop fietsleasing

DDS en de aangesloten gemeenten willen meer medewerkers op de fiets voor verplaatsingen van en naar het werk. Maar een stalen ros kost geld. Met fietsleasing kunnen we gunstige tarieven voor huur en aankoop aanbieden. En zo meer wagens van personeelsleden uit het verkeer halen. Voor dit project werken we samen met O2O. DDS, Verko, Buggenhout, Lebbeke, Wichelen, Dendermonde, Wetteren, Laarne, Hamme, Zele en de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen nemen hieraan deel.

Nieuws

Els Van Gyseghem en Shana Van de Vreken

Team mobiliteit

Els Van Gyseghem

e: els.vangyseghem@dds-streekregisseurs.be
t: 052 69 18 54

Shana Van de Vreken

e: shana.vandevreken@dds-streekregisseurs.be
t: 052 69 18 63