Handen met combilogo EU WSE en Vlaanderen
Dienstverlening aan gemeenten

Werk & sociale economie

Vrouw die schrijft op klembord voor sociale economie en werk DDS Streekregisseurs

Re-integratie begint hier

De Vlaamse regering streeft naar een werkzaamheidsgraad van 80%. Om dat te bereiken, wil ze ook mensen activeren die sociaal uit de boot vallen. Deze mensen hebben vaak meerdere complexe problemen. Maar door verschillende zorgverstrekkers te laten samenwerken, is re-integratie in de maatschappij en op de arbeidsmarkt mogelijk.

Dat hebben de lokale besturen van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele goed begrepen. Met financiële steun van Vlaanderen en de Europese Unie verenigen ze zich in het partnerschap B-OOST Scheldeland.

B-OOST Scheldeland

B-OOST Scheldeland is een partnerschap tussen Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. Met de financiële steun van de Europese Unie en Vlaanderen start het de komende 6 jaren begeleidingstrajecten op voor personen met problemen op meerdere levensdomeinen.

De doelstelling is dat deze mensen via de juiste begeleiding opnieuw hun weg vinden in de maatschappij en hun afstand tot de reguliere arbeidsmarkt verkleint. Om dat te realiseren werkt B-OOST Scheldeland samen met DDS Streekregisseurs, VDAB, VVSG, Arktos, CAW Oost-Vlaanderen, CGG Schelde Dender Waas, De Kiem, emino en Skill Builders.

Het project krijgt ondersteuning van Vlaanderen en de Europese Unie. Voor de komende 6 jaar (2024-2030) is een totaal budget voorzien van 4.686.338,01 euro.

Combinatielogo Europa WSE en Vlaanderen
Pascal Eeckhoudt regisseur sociale economie en werk DDS Streekregisseurs

Werk & sociale economie