Huurwoningen DDS Streekregisseurs
Dienstverlening aan gemeenten

Wonen

Wonen DDS Streekregisseurs

Kwaliteitsvol wonen begint hier

Iedereen in onze regio heeft recht op zijn eigen warme, gezellige stekje. Betaalbaar, kwalitatief, maar ook duurzaam wonen, moet voor alle inwoners een haalbare kaart zijn.

Daarom ondersteunen wij jou als stad of gemeente bij de ontwikkeling van een toekomstgericht woonbeleid. Kwaliteitsvol wonen, gericht op de concrete noden van de bevolking, staat daarbij centraal.

Woonpunt DDS

Woonpunt DDS is een intergemeentelijke samenwerking die kan rekenen op een Vlaamse subsidie om een sterk lokaal woonbeleid te realiseren en te ondersteunen. Voor de komende subsidieperiode (2023-2025) bundelen de gemeenten Berlare, Buggenhout, Hamme, Lebbeke, Zele en stad Dendermonde hun krachten in een overkoepelend lokaal woonbeleid.

De doelstelling van deze intergemeentelijke samenwerking is om knelpunten in het woonbeleid op te sporen en aan te pakken. Dit kan onder meer gaan over niet-kwalitatieve woningen of leegstaande en verwaarloosde woningen en gebouwen.

We reiken lokale besturen de hand met de organisatie van woon- en energieloketten en intergemeentelijke infomomenten. We gaan dieper in op de kerncijfers van de lokale woningmarkt en onderzoeken de knelpunten van lokale besturen.

Het project krijgt ondersteuning van Wonen in Vlaanderen en volgt het richtlijnenkader, dat een leidraad is om een sterk lokaal woonbeleid te bekomen.

Ga naar de overzichtspagina van Woonpunt DDS.

Nieuws

Liesbeth Martens Woonpunt DDS

Team lokaal woonbeleid