4 duurzame projecten maken onze regio een stukje mooier

9 mei 2023

In onze regio staan 4 duurzame projecten klaar. Ze willen mensen en middelen samenbrengen en daar kan ik iets moois uitkomen. Maar daar is ook geld voor nodig. Bovenop het resultaat van hun geldinzamelactie kunnen ze 5.000 euro steun krijgen van Streekfonds Oost-Vlaanderen.

Projecten Streekfonds Oost-Vlaanderen 2022-2023

Duurzaam engagement in onze regio

Leefschool Dendermonde wil graag een moestuin op het grasplein van de school om samen met de (groot)ouders groenten en fruit te telen.

Reus Hagewijkpark (Grembergen) heeft plannen om de wijk om te vormen met natuurlijke speelelementen, picknickzones, een avontuurlijk parcours en schaaktafels.

LetsSaveFood Wetteren verzamelt voedseloverschotten van winkels, events, producenten of buren. Ze kunnen bij deze activiteit een elektrische bakfiets goed gebruiken.

Samentuin Rossevelt (Lebbeke) wil zijn ontmoetingsplek sfeervol en praktisch inrichten en de toegang ernaartoe verbeteren.

Hoe werkt het?

Streekfonds Oost-Vlaanderen selecteerde in onze regio 4 duurzame en sociale projecten die elk in aanmerking komen voor extra financiële steun. Maar die steun krijgen ze niet zomaar. Voor elke euro die het project eerst zelf in het laatje krijgt, legt Streekfonds Oost-Vlaanderen een euro bij tot maximum 5.000 euro. Deze werking komt tot stand met de steun van vele partners, waaronder ook DDS Streekregisseurs.

Hoe kan je steunen?

Wil je de projecten een warm hart toedragen? Meer info: www.streekfondsoostvlaanderen.be/projecten/een-hart-voor-scheldevallei