Gemeenten bevorderen duurzame mobiliteit met betaalbare fiets voor personeel

25 april 2023

Meer gemeentepersoneel op de fiets van en naar het werk. Daar hebben onze gemeenten iets op gevonden. Hun medewerkers kunnen aan een gunstig tarief een fiets huren en nadien zelfs kopen. Op die manier wordt het woon-werkverkeer meer duurzaam.

Fietsleasing

fiets personeel

Vlotte bereikbaarheid en groene initiatieven moeten de basis vormen voor duurzame mobiliteit. Dat hebben de DDS Streekregisseurs goed begrepen. 8 gemeenten en een politiezone willen hun personeel motiveren om meer met de fiets naar het werk te komen. Daarom starten Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen, Zele en de politiezone Wetteren Laarne Wichelen met fietsleasing. DDS treedt daarbij op als aankoopcentrale en zal ook zelf samen met Verko fietsleasing organiseren voor haar medewerkers.

“Het organiseren van overheidsopdrachten vraagt steeds veel tijd en werk. Daarom hebben enkele DDS-gemeenten besloten om dit gezamenlijk aan te pakken voor het project fietsleasing. Het gemeentepersoneel krijgt de kans om tegen een interessant tarief een moderne fiets of zelfs een speedpedelec te huren. Na de gebruiksperiode kan je de fiets kopen aan een verminderde prijs of een nieuwe leaseopdracht aangaan. En die scherpe prijzen kunnen we bekomen door samenwerking om zo te genieten van een hoeveelheidsvoordeel.”

Raf De Wolf, voorzitter DDS

Meer wagens uit verkeer: minder CO2

De betrokken gemeenten en politiezone tellen samen meer dan 2.300 personeelsleden. Uit een eerste schatting blijkt dat 20% van hen interesse zou hebben om een fiets te leasen. De baan is dus open voor duurzaam woon-werkverkeer. Bovendien kadert het project perfect in initiatieven voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. het is de bedoeling om tegen 2030 de CO2-uitstoot met 40% te verminderen.