Gemeenten bundelen krachten in Woonpunt DDS

Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke en Zele slaan de handen in elkaar om samen te werken rond een sterk lokaal woonbeleid. Met Woonpunt DDS vertolken deze gemeenten hun regisseursrol om kwaliteitsvol wonen naar een hoger niveau te tillen.

Samen sterk

Woonpunt DDS

Een sterk kwalitatief woonbeleid is prioriteit voor veel gemeenten. En door samenwerking bereik je meer. Dat hebben de partnergemeenten van de dienstverlenende vereniging DDS goed begrepen. Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke en Zele bundelen hun krachten in het gloednieuwe intergemeentelijk project Woonpunt DDS dat vanaf 1 januari 2023 financiële steun zal genieten van Vlaanderen. DDS diende vóór de zomer al een subsidieaanvraag in.

“In dit project vertolken de gemeenten hun regisseursrol om het lokaal woonbeleid de komende jaren grondig onder de loep te nemen en naar een hoger niveau te tillen. Op die manier willen we samen betaalbaar en kwalitatief wonen voor iedereen garanderen, ook voor de kwetsbare groepen in onze maatschappij. 1 van de initiatieven is het oprichten van een woon- en energieloket.”

Raf De Wolf, voorzitter

De gemeenten zullen leegstaande en verwaarloosde panden opsporen, met als doelstelling deze opnieuw te activeren. Daarnaast zullen zowel eigenaar-verhuurders als huurders ondersteuning krijgen om woonkwaliteitsproblemen te vermijden of via een bemiddeling aan te pakken.