Gestroomd.be telt 102 bestellingen duurzame voertuigen

30 januari 2023

In heel Vlaanderen kiezen lokale besturen bewust voor duurzame voertuigen in hun wagenpark. Dat blijkt uit de 102 bestellingen op Gestroomd.be. Het aankoopplatform werd in 2022 door alle Vlaamse streekintercommunales gelanceerd.

Online aankoopplatform

duurzame voertuigen

In april 2022 hield IGEMO (Mechelen) met de 10 andere Vlaamse streekintercommunales, waaronder DDS, Gestroomd.be boven de doopvont. Een nieuwe aankoopplatform voor duurzame wagens was geboren. Gestroomd.be biedt lokale besturen de mogelijkheid om elektrische, hybride en andere duurzame voertuigen te kopen. Het aanbod telt 108 voertuigen. Op minder dan een jaar tijd registreerden we al 102 bestellingen. En dat is een succesvol begin.

Door met verschillende gemeenten samen grotere volumes aan te kopen, krijgen we gunstige prijzen. En een gemeenschappelijke overheidsopdracht betekent ook minder administratie in vergelijking met een individuele aanpak per gemeente. Dat zijn twee serieuze voordelen. Ik ben ervan overtuigd dat de lokale besturen, politie- en brandweerzones, OCMW’s en onderwijsinstellingen in onze regio nog potentieel hebben om hun voertuigenpark verder te vergroenen. De aankoopcentrale Gestroomd.be biedt hen daarbij zeker een helpende hand.”   

Raf De Wolf, voorzitter DDS

Meer dan 25% van de bestelde voertuigen zijn kleine bestelwagens. Zo proberen lokale partners verplaatsingen met klein materieel, door bijvoorbeeld onderhoudsploegen, duurzaam te maken. Zij maken immers heel wat kilometers naar veel verschillende locaties.