Korting Gestroomd.be na 1 jaar al meer dan 1,1 miljoen euro

30 maart 2023

Elektrische auto Gestroomd.be

Aan de vooravond van de eerste verjaardag (°31/03/22) van de aankoopcentrale voor duurzame voertuigen Gestroomd.be nemen we de cijfers er even bij. En die zijn bijzonder rooskleurig met meer dan 1.100.000 euro aan verkregen korting!

Het afgelopen jaar werden 140 voertuigen verkocht, waarvan zelfs 1 elektrische vrachtwagen. Als je weet dat de kaap van 100 bestellingen op 23 januari werd gerond, staat de vraag naar duurzame voertuigen niet stil, integendeel zelfs! 60 lokale besturen en partners gingen over van offerte naar bestelling voor de vergroening van hun voertuigenpark. Gemiddeld betekent dat dus (meer dan) 2 aangekochte voertuigen per aanvrager.

Kortingfestival

Naast de administratieve ontzorging die de aankoopcentrale realiseert, verzekert Gestroomd.be kopers van de interessantste voorwaarden en kortingen. En dat levert heel wat op.

“Een totaalbedrag van maar liefst 1.155.833 euro aan kortingen werd op 1 jaar verkregen. Dat is meer dan 1,1 miljoen euro dat lokale besturen en partners zich uitsparen in hun budget bij de aankoop van duurzame voertuigen bij de aankoopcentrale! Vergeleken met het aantal bestelde voertuigen (140) is er sprake van een gemiddelde korting van 8255 euro per voertuig. Met 130 lopende offertes zullen die bedragen ongetwijfeld snel stijgen.”

Sieg Vermeiren, projectmanager

Toekomst

Gestroomd.be zal blijven groeien. Op vraag van de lokale besturen en partners werd recent de uitbreiding van het aanbod van de aankoopcentrale aangekondigd. Vanaf juni 2023 zal dit beschikbaar zijn via de website van Gestroomd.be.

Logo Gestroomd.be