Mobiliteit uitbreiding insdustrieterrein Meerbos II Wichelen
Uitbreiding KMO-zone Meerbos Wichelen

Mobiliteit

Groene mobiliteit begint hier

Voor het bedrijventerrein Meerbos te Wichelen zetten we in op intensief en zorgvuldig ruimtegebruik, vermindering van de verharde oppervlakte en groene mobiliteit met een optimale multimodale bereikbaarheid.

De industriezone is op verschillende klimaatvriendelijke manieren te bereiken waaronder het openbaar vervoer, (deel)fietsen, deelwagens of een combinatie van verschillende vervoermiddelen. Op deze pagina vind je daarvan een overzicht.

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid Meerbos Wichelen

Vervoermiddelen

Deelfietsen

Deelfietsen zijn een flexibel, milieuvriendelijk transportmiddel voor korte afstanden. Ze zijn ideaal om te combineren met het openbaar vervoer. Bovendien heb je bij een deelfiets geen zorgen over onderhoud of diefstal. En je fysieke conditie vaart er wel bij.

De dichtstbijzijnde deelfietsen bevinden zich aan de stations van Aalst, Dendermonde en Zele. Alle info over locaties en reserveren vind je op www.blue-bike.be.

Pictogram fietssnelweg zwart

Fietssnelwegen

De vlotste weg van A naar B is via de F van Fietssnelweg! Fietssnelwegen zijn kwaliteitsvolle fietsroutes, rechttoe-rechtaan, voor fietsverplaatsingen tussen steden. Een ruggengraat waarop andere fietsverbindingen aansluiten. Het zijn fietsstraten, fietspaden, jaagpaden, aparte fietsbanen … Maar wat de looks ook zijn, jij fietst er vlot en comfortabel met je eigen (elektrische) fiets, speedpedelec of met een deelfiets.

Plan je route via de fietssnelwegen-routeplanner.

 

Fietssnelwegen mobiliteit uitbreiding Maarbos Wichelen

Deelwagens

Mensen die autodelen kiezen sneller voor alternatieve vervoermethoden. Minder auto’s op de baan betekent minder files, minder CO2-uitstoot, minder parkeerplaatsen en efficiënter gebruik van de wagens die er zijn. Bovendien zijn deelwagens vaak elektrisch, en dus duurzamer.

In Wichelen vind je deelwagens aan de Parking Sociaal Huis. Aanmelden kan via www.wichelen.be/autodelen.

Vanuit Aalst, Dendermonde, Wetteren, Laarne en Kalken kan je met een deelwagen van Cambio naar Wichelen komen.

Een overzicht van alle deelwagens in België vind je op www.autodelen.net.

Bus

Door met de bus te reizen, kies je resoluut voor groene en efficiënte mobiliteit. Je draagt bij tot minder CO2-uitstoot en luchtvervuiling, minder oververzadigde wegen en minder opgevulde parkeerplaatsen. Bovendien heb je geen last van stress door het verkeer.

Busroutes toegankelijkheid Meerbos Wichelen

De dichtstbijzijnde haltes bevinden zich binnen een straal van 500 m van de site:

  • Schellebelle Brugsken
  • Wichelen Moleken
  • Wichelen Brugstraat

Buslijnen:

  • 21 tussen Zele en Erpe-Mere
  • 254 tussen Aalst en Uitbergen
  • 237 tussen Dendermonde en Gent Sint-Pieters
  • 238 tussen Dendermonde en Gent Sint-Pieters

Of bepaal zelf je reisweg met de routeplanner van De Lijn.

Ter hoogte van Meerbos is ook een flexbushalte. Deze bus komt alleen langs na reservatie. Dit kan vanaf 30 dagen tot 30 minuten op voorhand via Hoppin.

Trein

Ook als je de trein neemt, trek je de duurzame kaart. Treinen stoten minder CO2 en andere verontreinigende stoffen uit per passagier in vergelijking met andere vervoersmiddelen. Vooral in drukke verkeersomstandigheden is treinreizen minder stressvol dan de wagen. Je kan er volop ontspannen, werken of genieten van het landschap.

De dichtstbijzijnde stations zijn dat van Wichelen (1,5 km) en Schellebelle (3 km).

Plan je reis via de routeplanner van de NMBS.

Hoppin

Met efficiënter, duurzamer en toegankelijker openbaar vervoer wil de Vlaamse overheid mensen aansporen om te kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven. Door trein en bus te combineren met de eigen fiets, auto of een deelsysteem, beperk je de autokilometers en ontlast je de wegen.

Het dichtstbijzijnde Hoppinpunt is Wichelen station.

Je kan je route bepalen met de hoppinreisplanner. Die vind je in je app store of Google Play. Ben je op zoek naar een hoppinpunt in je buurt? Dat vind je in de hoppinpuntenzoeker.

Laadpalen

Kom je met een elektrische wagen, dan is altijd handig om je auto te kunnen opladen.

De dichtstbijzijnde laadpalen zijn:

  • Paepestraat 64 (semi-publiek)
  • Oud Dorp 2 (publiek)
  • Schellebelle Dorp (publiek)

Andere oplaadpunten vind je op onderstaande kaart. Klik op het vergrootglas om te zoeken.