Minder wateroverlast dankzij groepsaankoop regenwatertonnen

Van juli t.e.m. oktober 2023 konden inwoners van Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele aan een verlaagd tarief regenwatertonnen aanschaffen dankzij onze groepsaankoop regenwatertonnen. De voordelen van een regenton zijn onmiskenbaar: je hebt gratis water, je bent minder afhankelijk van soms schaars leidingwater, je bestrijdt mee de droogte én je helpt overstromingsrisico’s in te perken.

Regenwaterton muur Groepsaankoop DDS Streekregisseurs

23.160 liter water opgevangen

Met 81 verkochte tonnen vingen we alvast 23.160 liter water op. Dit kan je voor tal van doeleinden hergebruiken, bv. in de tuin of om te poetsen. Zeker in tijden van droogte, waarin zuinig gebruik van leidingwater noodzakelijk is, is dit een groot voordeel.

Vang tonnen druppels voor je tuin

Hittegolven en hevige regenval met wateroverlast zijn extreme weersomstandigheden die de laatste jaren steeds vaker voorkomen.Bij plotse hevige regenval heeft water geen tijd om te infiltreren in de bodem én kan de riolering het hoge debiet niet slikken, met lokale wateroverlast tot gevolg. Door de opvang van hemelwater wordt de afvoer gebufferd en neemt dit risico af. Water opvangen en bewaren om te gebruiken in tijden van droogte, wordt daardoor steeds belangrijker. Dit kan op grote schaal in waterbekkens of overstromingsgebieden. Maar ook op kleine schaal in jouw tuin als burger.

Ook in jouw tuin?

Met DDS Streekregisseurs organiseren wij regelmatig groepsaankopen of andere initiatieven voor het klimaat. Wil je hier graag mee van profiteren? Mis de boot niet en laat je contactgegevens achter, zodat wij jou tijdig op de hoogte kunnen brengen.

Nieuwsbrief klimaat
Toestemming
Wij gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor de opgegeven doeleinden. Meer info vind je in onze privacyverklaring.