Pop-up Hoppinpunt geeft startschot aankoopcentrale

Makkelijk kunnen overstappen van step op bus of van fiets naar deelauto. Daar heb je overstappunten ofwel Hoppinpunten voor nodig. Voor de inrichting ervan bundelen we de krachten met 4 andere dienstverlenende verenigingen en de provincie Oost-Vlaanderen. Het resultaat is één aankoopcentrale voor 70 steden en gemeenten.

Hoppen naar duurzame mobiliteit

Aankoopcentrale Hoppinpunten

Op 12 oktober 2022 fietsten onze algemeen directeur Kris Dooms en voorzitter Raf De Wolf in Sint-Lievens-Houtem een nieuw pop-up Hoppinpunt in, samen met een delegatie vertegenwoordigers van Solva, Veneco, Interwaas, Igemo en de provincie Oost-Vlaanderen.

De ludieke actie was het startschot voor de nieuw opgerichte aankoopcentrale voor Hoppinpunten. Dit worden de overstappunten binnen het nieuwe Vlaamse mobiliteitssysteem. Het is de bedoeling om binnenkort gemakkelijk te kunnen overstappen van deelstep op bus of van fiets naar deelauto.

“Door onze krachten te bundelen met 4 andere dienstverlenende verenigingen kunnen 70 steden en gemeenten bij de centrale terecht om straatmeubilair aan te kopen voor de inrichting van Hoppinpunten. Via een hindernissenparcours hebben we ook uitgetest wat rolstoelgebruikers te verduren krijgen wanneer ze het openbaar vervoer nemen. Door samen te werken willen we een meer toegankelijke en inclusieve samenleving.”

Raf de Wolf, voorzitter

Herkenbaar en uniform

Dankzij de Hoppincentrale kunnen lokale besturen snel en eenvoudig aan de slag met de aanleg van Hoppinpunten en bushaltes die ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers langs hun gemeentewegen. De gemeenschappelijke aanpak zorgt bovendien voor herkenbaarheid en uniformiteit.

En dat vinden wij erg belangrijk. Want als streekregisseurs gaan wij voluit voor aangenaam wonen, werken en ondernemen in eigen regio. Niet te onderschatten voorwaarden daarvoor zijn een groene omgeving, schone lucht en ontspannen verplaatsingen. Vlotte bereikbaarheid vormt dan ook de basis van ons mobiliteitsbeleid.