Tegeltaxi haalt uitgebroken tegels gratis op

Breek tegels van je voortuin, oprit of terras uit en laat ze gratis ophalen door onze tegeltaxi.

Want het weer in Vlaanderen wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Steeds vaker krijgen we te maken met problemen zoals hittestress en wateroverlast. Dat komt grotendeels omdat Vlaanderen sterk versteend is. Het is zelfs een van de meest verharde regio’s van Europa.

Draag jouw steentje(s) bij tegen hitte en droogte

Door tegels te verwijderen en planten in de vrijgekomen grond te zetten, maak je de omgeving groener en de grond beter doorlaatbaar voor water. Je maakt je tuin mooier voor jezelf en aantrekkelijker voor allerlei nuttige insecten. Planten hebben bovendien een verkoelend effect. Maar liefst 12% van de Vlaamse oppervlakte bestaat uit tuinen. Maak samen van vele kleine lapjes 1 grote klimaatbuffer.

Hoe werkt de tegeltaxi?

Woon je in Lebbeke, Wetteren, Wichelen of Zele? Dan haalt onze tegeltaxi gratis jouw uitgebroken tegels op. Wat zijn de voorwaarden?

  • Schrijf je in via het formulier hieronder. Dit kan al voordat je tegels uitgebroken zijn. De tegels worden telkens op het einde van de maand opgehaald, tot eind oktober.
  • Zorg dat je tegels op voorhand klaarliggen (maximum 1 dag op voorhand op het openbaar domein, met zo weinig mogelijk hinder voor weggebruikers).
  • Plaats plantjes op de ontharde locatie. Stuur daarvan ten laatste op 31 oktober 2023 een foto naar klimaat@dds-streekregisseurs.be.

Tegelwippen

Lebbeke, Wetteren en Wichelen doen ook een gooi naar het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. De gemeente die de meeste tegels heeft gewipt of zich via een originele onthardingsactie in de kijker werkt, is één van de winnaars. Plannen om tegels uit te breken? Registreer je dan op www.vk-tegelwippen.be en help je gemeente zo mee naar de overwinning.