Woon- en energieloket

Voor alle informatie, inspiratie, advies en begeleiding rond wonen en energie hoef je maar bij 1 adres aan te kloppen. Ondersteund door jouw gemeente, gaan wij met ons Woon- en Energieloket volop voor aangenaam, kwaliteitsvol en betaalbaar wonen voor iedereen. We zoeken samen met jou naar oplossingen. En we bieden hulp bij het aanvragen van Mijn VerbouwLening en Mijn VerbouwPremie. Blijf niet met vragen zitten en kom naar ons loket!

Woonkwaliteit

Heb je klachten over de kwaliteit van je woonst? Wil je een conformiteitsattest aanvragen? Heb je info nodig over de minimale eisen voor woonkwaliteit? Onze adviseurs staan je bij met raad en daad.

Leegstand en verwaarlozing

Leegstaande of verwaarloosde woningen en gebouwen zorgen op verschillende manieren voor overlast. Beschik jij over zo'n pand en weet je niet wat je eraan kan doen? Bij ons kan je terecht voor advies.

Huren en verhuren

Huur je een woning op de private huurmarkt? Of maak je plannen om een pand te verhuren en twijfel je over je rechten en plichten? Wij helpen je met al jouw vragen.

Kopen en verkopen

Een goede voorbereiding is noodzakelijk om een woning te kopen of verkopen. Daarom informeer je je best heel goed. Wij helpen je op weg met interessante tips.

Energie

Je hebt een verouderde woning en je wil die graag energie-efficiënt renoveren. Maar je weet niet hoe je eraan moet beginnen? Je breekt je hoofd over de prijs? Of je ziet door het bos de bomen niet meer? Dan ben je van harte welkom. De adviseur van Energiehuis Bea geeft antwoord op al jouw vragen over renoveren en energie-efficiëntie. En we bieden hulp bij het aanvragen van:

Lokaal Renovatieproject

Gratis advies aan huis en begeleiding bij de zoektocht naar aannemers en het inplannen van de werken.

Mijn VerbouwLening

Sinds 1 september 2022 kan je een renteloze lening tot 60.000 euro aanvragen. Dit voor renovaties die zowel focussen op woningkwaliteit als op betere energieprestaties.

Mijn VerbouwPremie

Vanaf 1 oktober 2022 kan je alle premies voor renovatie en energiebesparende maatregelen aanvragen via 1 online loket.

Je kan bij ons terecht voor:

  • Inschrijven in het Lokaal Renovatieproject
  • Aanvragen van Mijn VerbouwLening
  • Aanvragen van Mijn VerbouwPremie
  • Melding van een woonkwaliteitsprobleem
  • Vragen over leegstand en verwaarlozing
  • Advies over huren en verhuren
  • Advies over kopen en verkopen

Hoe werkt het?

Het Woon- en Energiepunt is een halve dag per maand geopend in het administratief centrum van Dendermonde en Lebbeke en in het gemeentehuis van Berlare, Buggenhout, Hamme en Zele. Klik hier voor een overzicht van de data per gemeente.
  1. Kies een dag waarop je kan
  2. Maak een afspraak voor die dag
  3. Onze medewerkster neemt contact met je op om een uur af te spreken. Afhankelijk van je vraag boekt ze meer of minder tijd in.

Meer info

Nog vragen? Contacteer Woonpunt DDS, woonpunt@dds-streekregisseurs.be Het Woon- en Energieloket is een samenwerking met  Energiehuis Bea, Provincie Oost-Vlaanderen en de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke en Zele.