Geopark Schelde Delta eendjes
Logo Geopark Schelde Delta

Geopark Schelde Delta

Geopark Schelde Delta

Toonaangevend label voor unieke regio

Al miljoenen jaren verandert de Vlaams-Nederlandse Schelde Delta regelmatig van gedaante. Naarmate de loop van de Schelde verandert, laat de rivier haar sporen achter in het landschap. Ook de mens drukte cultuurhistorisch een unieke stempel op het gebied.

Daarom besloten  2 Nederlandse en 3 Belgische provincies om de status van UNESCO Global Geopark aan te vragen. Als streekregisseurs sloten wij sloten ons hier graag bij aan.

Geopark Schelde Delta is een initiatief van de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen.

De status van UNESCO Global Geopark is prestigieus. En dat biedt interessante mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek, internationale profilering van de regio, recreatie en toerisme.

 

Klimaatstudies

Eén van die onderzoeken wordt gevoerd door het Climate Living Lab Schelde Delta. De vele veranderingen in het gebied waarin we wonen, kunnen ons heel wat informatie opleveren over de klimaatuitdagingen van morgen.

Het verleden bestuderen, biedt inzichten over de toekomst. Daardoor kunnen we leren om efficiënt om te gaan met de zeespiegelstijging, aanhoudende droogte, overmatige hitte of wateroverlast door intense regenval.

Zo bouwen we stap voor stap aan een betere toekomst. Want aangenaam wonen in een groene regio begint hier.

Paarse zonsopgang Schelde
63 gemeenten

1.500.000 inwoners