Tegeltaxi haalt 3.467 tegels op

Van juli t.e.m. oktober 2023 konden inwoners van Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele gratis hun pas uitgebroken tegels laten ophalen. Enige voorwaarde? De tegels moesten plaats maken voor struiken of bloemen. Onze tegeltaxi haalde maar liefst 3.467 tegels op. Goed voor een heleboel extra groen in onze regio.

Uitgebroken tegels opgehaald door de tegeltaxi in Zele

Een steentje tegen hitte en droogte

Door tegels te verwijderen en planten in de vrijgekomen grond te zetten, draag je jouw steentje bij om de omgeving groener te maken, en de grond beter doorlaatbaar voor water. Je maakt je tuin mooier voor jezelf en aantrekkelijker voor allerlei nuttige insecten. Planten hebben bovendien een verkoelend effect. Maar liefst 12% van de Vlaamse oppervlakte bestaat uit tuinen. Maak samen van vele kleine lapjes 1 grote klimaatbuffer.

De tegeltaxi in actie

Wil je de tegeltaxi graag in actie zien? Bekijk dan de reportage van TV Oost. Hier haalt Frans van Weerwerk tegels op bij Ellen en Timothy uit Zele. Weerwerk zet in op mensen, maar ook op ecologie en circulaire economie.

Doe jij ook mee?

Met DDS Streekregisseurs organiseren wij regelmatig groepsaankopen of andere initiatieven voor het klimaat. Wil je hier graag mee van profiteren? Mis de boot niet en laat je contactgegevens achter, zodat wij jou tijdig op de hoogte kunnen brengen.

Nieuwsbrief klimaat
Toestemming
Wij gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor de opgegeven doeleinden. Meer info vind je in onze privacyverklaring.