Een woning huren of verhuren

Slim huren en verhuren Woonpunt DDS
Slim huren en verhuren Woonpunt DDS

Slim huren en verhuren begint hier

Als je een woning gaat huren of verhuren, sluit je een huurcontract af met de eigenaar. De overeenkomst bevat rechten en plichten voor beide partijen.

Je kan ook sociaal huren of verhuren. Als eigenaar kan je je pand verhuren aan een woonmaatschappij. Om als huurder in aanmerking te komen voor een sociale woning, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden.

Ontdek hier alles over huren en verhuren.

Wil je graag een woning van DDS huren? Kijk dan hier.

Huren

Waar moet je op letten als je een woning huurt op de private huurmarkt? Wat moet je doen voor- en nadat je het contract afsluit?

Verhuren

Aan welke wettelijke vereisten moet je huurwoning voldoen? Welke premies kan je krijgen om je woning huurconform te maken?

Sociaal huren

Mensen met een bescheiden inkomen die voldoen aan bepaalde voorwaarden, kunnen een sociale woning huren. Ontdek of je in aanmerking komt en wat je moet doen.

Sociaal verhuren

Je woning verhuren aan een sociaal verhuurkantoor levert veel voordelen op. Het kantoor neemt het grootste deel van de taken op zich.

Meldpunt discriminatie op de huurmarkt

Als je vermoedt dat je gediscrimineerd wordt op de huurmarkt, kan je aangifte doen bij je gemeente. Klik hier voor de contactgegevens.