Woonpunt DDS slim renoveren
Woonpunt DDS

Slim renoveren

Zonnepanelen woonpunt DDS

Ontvang advies op maat over slim renoveren

Bij slim renoveren komt heel wat kijken. Welke werken moet ik uitvoeren? Kies ik voor zonnepanelen of voor een warmtepomp? Hoe bereik ik de juiste aannemers? Wat zijn nu correcte prijzen? Welke premies kan ik krijgen? Heb ik misschien recht op een renteloze verbouwlening ? Welke premies bestaan er voor welke renovatiewerken ?

De renovatiecoaches van energiehuis BEA zoeken samen met jou een antwoord op al je vragen.

Maak een afspraak bij een renovatiecoach

Ben je een inwoner van Dendermonde? Dan kan je terecht bij de Woonwinkel.

In de gemeenten Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Hamme en Zele komen de renovatiecoaches van Energiehuis BEA een halve dag per maand langs.

 

Stappenplan om slim te renoveren

1. Bepaal je prioriteiten

Bij het bepalen van je prioriteiten kan je je laten bijstaan door het Steunpunt Duurzaam Bouwen en Wonen van de provincie Oost-Vlaanderen. Een professioneel adviseur komt bij je thuis of op je werf en zoekt samen met jou uit hoe je renovatie op een duurzame manier kan gebeuren. Naast een onafhankelijk antwoord op jouw adviesvraag, krijg je een stappenplan op maat met alle maatregelen die prioritair zijn om je woning energiezuinig te maken. Vraag renovatieadvies aan huis aan.

Wil je na het advies aan huis nog een uitgebreider ondersteuningstraject? Dat kan! Klik op één van onderstaande links voor meer advies:

 

2. Stel je budget samen

Prioriteiten vastleggen en je budget samenstellen gaan hand in hand. Vaak heb je bij aanvang niet alle middelen om de volledige renovatie te doen. Heb je gesproken met de bank en kom je er niet helemaal uit welke werken je op andere laat voorgaan? Of wil je weten of je recht hebt op de renteloze verbouwlening? De woonadviseur van energiehuis BEA helpt je op weg in het woon-en energieloket.

 

3. Vergelijk offertes

Heb je zoveel offertes dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Weet je niet hoe ze te interpreteren of welke werken ze juist omvatten? Twijfel je eraan dat de prijzen correct zijn? De adviseurs van Energiehuis BEA ondersteunen je hierbij.

 

4. Vraag premie(s) aan

Er bestaan verschillende tegemoetkomingen die je kan aanvragen wanneer je bepaalde renovatiewerken uitvoert.

  • Via MijnVerbouwpremie kan je bij hetzelfde online loket een premie aanvragen voor renovatie en energiebesparende maatregelen.
  • Via Mijn VerbouwLening kan je een renteloze lening tot 60.000 euro aanvragen voor renovaties die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie.

Zo goed als alle premies kunnen pas aangevraagd worden nadat de werken werden uitgevoerd. De adviseurs van ons woon- en energieloket helpen je om jouw aanvraag in te dienen.

 

Op zoek naar een vakman?

Vind een vakman bij jou in de buurt via het Aannemerscollectief van Energiehuis Bea