Woonpunt DDS slim renoveren
Woonpunt DDS

Slim renoveren

Zonnepanelen woonpunt DDS

Ontvang advies op maat over slim renoveren

Bij slim renoveren komt heel wat kijken. Welke werken moet ik uitvoeren? Kies ik voor zonnepanelen of voor een warmtepomp? Hoe bereik ik de juiste aannemers? Wat zijn nu correcte prijzen? Welke premies kan ik krijgen? Heb ik misschien recht op een renteloze verbouwlening ? Welke premies bestaan er voor welke renovatiewerken ?

De renovatiecoaches van energiehuis BEA zoeken samen met jou een antwoord op al je vragen.

Renovatieadvies

Renovatieadvies kan je krijgen op 2 verschillende manieren:

1. Advies aan huis

Wil je graag renovatieadvies aan huis? Dat kan! De gemeente werkt hiervoor samen met de provincie. Een professioneel adviseur komt bij je thuis of op je werf en zoekt samen met jou uit hoe je duurzaam kan renoveren. Nadat je jouw aanvraag hebt ingediend, belt een deskundige je op om een afspraak te maken. Vraag renovatieadvies aan huis aan.

 

2. Woon- en energieloket

In alle deelnemende gemeenten sluit een renovatiecoach van Energiehuis BEA een halve dag per maand aan bij het woon- en energieloket van je gemeente. In de stad Dendermonde is dat de woonwinkel.
  • Berlare: 1ste maandagvoormiddag van de maand
  • Buggenhout: 2de vrijdagvoormiddag van de maand
  • Dendermonde: laatste vrijdagvoormiddag van de maand
  • Hamme: laatste maandagvoormiddag van de maand
  • Lebbeke: 1ste maandagnamiddag van de maand
  • Zele: laatste maandagnamiddag van de maand

Een afspraak maken kan uitsluitend via het woon- en energieloket of de woonwinkel. De contactgegevens vind je hier.

 

Stappenplan om slim te renoveren

1. Bepaal je prioriteiten

Voor de meeste mensen is renoveren een uitdaging. Er zijn zoveel vragen te beantwoorden en velen weten niet waar te beginnen. De renovatiecoaches aan huis of in het woon- en energieloket bieden je een onafhankelijk antwoord op je vraag. Daarnaast stellen ze een stappenplan op maat op, met alle prioritaire maatregelen om je woning energiezuinig te maken.

2. Stel je budget samen

Prioriteiten vastleggen en je budget samenstellen gaan hand in hand. Vaak heb je bij aanvang niet alle middelen om de volledige renovatie te doen. Heb je gesproken met de bank en kom je er niet helemaal uit welke werken je op andere laat voorgaan? Of wil je weten of je recht hebt op de verbouwlening? Het woon-en energieloket helpt je op weg.

3. Vergelijk offertes

Heb je zoveel offertes dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Weet je niet hoe ze te interpreteren of welke werken ze juist omvatten? Twijfel je eraan dat de prijzen correct zijn? Het woon- en energieloket ondersteunt je hierbij.

4. Vraag premie(s) aan

Er bestaan verschillende tegemoetkomingen die je kan aanvragen wanneer je bepaalde renovatiewerken uitvoert. De verbouwpremies kunnen in 1 online loket aangevraagd worden, maar het is niet altijd makkelijk om daar je weg in te vinden. De adviseurs van het woon- en energieloket helpen je om je aanvraag in te dienen.

 

Op zoek naar een vakman?

Vind een vakman bij jou in de buurt via het Aannemerscollectief van Energiehuis Bea.

 

Groepsaankoop spouwmuurisolatie

Groepsaanbod spouwmuurisolatie EnergentJe spouwmuur isoleren is ideaal om minder energie te verbruiken en zo te besparen op je factuur. Om je te ondersteunen bij deze renovatiemaatregel, ontwikkelde jouw gemeente samen met Energiehuis BEA en energiecoöperatie Energent een Groepsaankoop Spouwmuurisolatie met gratis en onafhankelijk energie-advies.

Hoe kan je deelnemen?

Via bea.groepsaanbodrenovatie.be kan je meteen een afspraak vastleggen met een partner-aannemer. Die komt bij jou ter plaatse. Indien je spouwmuur geschikt is, maakt de aannemer een offerte volgens de afgesproken groepsprijs.

Energent is jouw aanspreekpartner gedurende het hele traject. Een medewerker kijkt je offerte na en biedt aanvullend, vrijblijvend energie-advies voor je huis.

Lukt het niet om je online in te schrijven, dan kan je daarvoor ook terecht in het woon- en energieloket van je gemeente.

Contactgegevens Energiehuis Bea

Energiehuis BEA
Administratief centrum (Werf 9, Aalst)
Tel. 0800 930 30
energiehuisBEA@aalst.be
Gesprek enkel op afspraak.

Logo energiehuis bea