Woonpunt DDS slim renoveren
Woonpunt DDS

Slim renoveren

Zonnepanelen woonpunt DDS

Ontvang advies op maat over slim renoveren

Bij slim renoveren komt heel wat kijken. Welke werken moet ik uitvoeren? Kies ik voor zonnepanelen of voor een warmtepomp? Hoe bereik ik de juiste aannemers? Wat zijn nu correcte prijzen? Welke premies kan ik krijgen? Heb ik misschien recht op een verbouwlening? Welke premies bestaan er voor welke renovatiewerken ?

De renovatiecoaches van energiehuis BEA zoeken samen met jou een antwoord op al je vragen.

Renovatieadvies

Renovatieadvies kan je krijgen op 3 verschillende manieren:

1. Advies aan huis

Wil je graag renovatieadvies aan huis? Dat kan! De gemeente werkt hiervoor samen met de provincie. Een professioneel adviseur komt bij je thuis of op je werf en zoekt samen met jou uit hoe je duurzaam kan renoveren. Nadat je jouw aanvraag hebt ingediend, belt een deskundige je op om een afspraak te maken. Vraag renovatieadvies aan huis aan.

2. Woon- en energieloket

In alle deelnemende gemeenten komt een BENOvatiecoach van Energiehuis BEA 2 halve dagen per maand naar het woon- en energieloket. In de stad Dendermonde sluiten de BENOvatiecoaches aan in de woonwinkel.
  • Berlare: 2de en 4de woensdagnamiddag van de maand
  • Buggenhout: 2de en 4de vrijdagvoormiddag van de maand
  • Dendermonde: 1ste en laatste vrijdagvoormiddag van de maand
  • Hamme: 2de en 4de maandagvoormiddag van de maand
  • Lebbeke: 1ste en 3de donderdagvoormiddag van de maand
  • Zele: 2de en laatste maandagnamiddag van de maand

Een afspraak maken kan uitsluitend via jouw gemeente of stad. De contactgegevens vind je hier.

3. Groepsaanbod renovatieadvies

Energetische renovaties zijn geen simpele oefeningen en alle ondersteuning is daarbij dus zeker welkom. Energiehuis BEA en burgercoöperatie Energent bieden daarom een permanent Groepsaanbod Renovatie aan. Geïnteresseerden kunnen begeleiding krijgen vanaf het idee, over de uitvoering, tot hulp bij het aanvragen van premies. Meer info vind je bij het groepsaanbod renovatie.

De voordelen van een groepsaanbod renovatie
  • Gratis en vrijblijvende expertise door renovatie-adviseurs van Energent
  • Een scherpe én kwalitatieve offerte via vooraf geselecteerde partner-aannemers
  • Algemeen energie-advies bij jou thuis door een onafhankelijke expert
  • Nauwgezette begeleiding van offerte, uitvoering én premie-aanvraag en een fikse besparing op je energiefactuur

Deelnemen? Schrijf je snel in.

 

Waarom ondersteuning vragen?

1. Prioriteiten bepalen

Voor de meeste mensen is renoveren een uitdaging. Er zijn zoveel vragen te beantwoorden en velen weten niet waar te beginnen. Naast een onafhankelijk antwoord op jouw adviesvraag, krijg je van de coaches een stappenplan op maat met alle maatregelen die prioritair zijn om je woning energiezuinig te maken.

2. Budget samenstellen

Prioriteiten vastleggen en je budget samenstellen gaan hand in hand. Vaak heb je bij aanvang niet alle middelen om de volledige renovatie te doen. Heb je gesproken met de bank en kom je er niet helemaal uit welke werken je eerst moet doen? Of wil je weten of je recht hebt op de verbouwlening? De BENOvatiecoach van Energiehuis Bea helpt je op weg.

3. Offertes vergelijken

Heb je zoveel offertes dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Weet je niet hoe ze te interpreteren of welke werken ze juist omvatten? Twijfel je eraan dat de prijzen correct zijn? De adviseurs van Energiehuis Bea ondersteunen je hierbij.

4. Premies aanvragen

Er bestaan verschillende tegemoetkomingen die je kan aanvragen wanneer je bepaalde renovatiewerken uitvoert. De verbouwpremies kunnen in 1 online loket aangevraagd worden, maar het is niet altijd makkelijk om daar je weg in te vinden. De adviseurs van het woon- en energieloket helpen je om je aanvraag in te dienen.

 

Op zoek naar een vakman?

Vind een vakman bij jou in de buurt via het Aannemerscollectief van Energiehuis Bea.

 

De groepsaankopen in jouw gemeente

Energiehuis BEA organiseert regelmatig groepsaankopen en is erkend als BENOvatiecoach. Samen met andere partners worden verschillende groepsaankopen georganiseerd.

1. Groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij (via provincie Oost-Vlaanderen)

Door zonnepanelen op je dak te installeren spaar je niet alleen het klimaat. Je bespaart ook op je energiekosten. Ook bij bewolkt weer profiteer je van de zon en wek je een deel van je eigen stroom op een duurzame manier op. Meer info over de groepsaankopen van de provincie Oost-Vlaanderen.

2. Groepsaankoop zonnepanelen

Met het project Zonnestad kiest lokale energiecoöperatie Energent resoluut voor meer zonnepanelen in Oost-Vlaanderen. Zonnestad biedt huiseigenaars, huurders en appartementsbewoners onafhankelijk zonne-advies. Volgens het principe van een groepsaankoop worden sociaal-ecologisch verantwoorde panelen aangekocht, aan scherpe vooraf bepaalde prijzen. Schrijf je in.

3. Groepsaankoop groene stroom

De groepsaankoop groene stroom en gas is terug! Hiermee zorgt de provincie Oost-Vlaanderen voor een voordelig energiecontract met 100% Belgische groene stroom en gas. Hoe meer mensen deelnemen aan de groepsaankoop, hoe voordeliger de prijs. Schrijf je in.

4. Groepsaanbod renovatie

Energiehuis BEA en burgercoöperatie Energent bieden een permanent Groepsaanbod Renovatie aan. Geïnteresseerden kunnen begeleiding krijgen vanaf het idee, over de uitvoering, tot hulp bij het aanvragen van premies. Meer info vind je bij het groepsaanbod renovatie.

Lukt het niet om je online in te schrijven? Dan kan je hiervoor ook terecht in het woon- en energieloket van je gemeente. De medewerker vult dan samen met jou het aanvraagformulier in.

Logo groepsaanbod renovatie

Contactgegevens Energiehuis Bea

Energiehuis BEA
Administratief centrum (Werf 9, Aalst)
Tel. 0800 930 30
energiehuisBEA@aalst.be
Gesprek enkel op afspraak.

Logo energiehuis bea